13 stycznia 2025

Świeżutkie liście idealnie komponują się w wiosennym twarożku, jajecznicy, a także jako dodatek do kanapek zamiast sałaty. Dodawane mogą być z powodzeniem do zup, dań z ziemniaków, makaronów, ryżu, kapusty, naleśników, nadzienia do pierogów, a także do sosów, masła ziołowego i soli ziołowej. Nie wyobrażam sobie szpinaku bez czosnku niedźwiedziego, który w jego obecności jest przepyszny i najlepszy!

Składniki:

twaróg biały – kostka 250 g

szczypiorek – pęczek

czosnek niedźwiedzi – ok. 30 listków

jogurt naturalny – 200 g

pestki słonecznika – duża łyżka

Przygotowanie:

Szczypiorek i czosnek siekamy, biały ser z kolei rozgniatamy widelcem. Następnie musimy dokładnie wymieszać
wszystkie składniki. W dalszej kolejności dodajemy jogurt i ponownie musimy wszystko dokładnie wymieszać. Na końcu posypujemy serek pestkami słonecznika.

Najsmaczniejszy jest twarożek spożywany bezpośrednio po przygotowaniu.

Zostaw komentarz

Bieszczadzkie Herbarium, produkty zdrowa żywność, produkty żywność funkcjonalna, Monika Bulik

DZWOŃ:
+791 190 901
PISZ:
poczta@bieszczady.shop
ODWIEDŹ NAS:
Rynek 11,
38-500 Sanok

🧡 Forum Bieszczady © 2025. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Skip to content