10 lutego 2025

Ocet to naturalny król wśród sosów sałatkowych! Zwłaszcza naturalny ocet jabłkowy doskonale sprawdza się jako
główny składnik sosów vinegraitte czyli po spolszczeniu – winegret. Proponowany tu przepis, to proste zestawienie trzech składników a zarazem wyborna głębia smaku i nietuzinkowego zapachu.

Składniki:

olej z ostropestu – 4 łyżki (można zastąpić oliwą ekstra virgin)

ocet jabłkowy naturalny – 3 łyżki

pesto z czosnku niedźwiedziego – 1 łyżka

Przygotowanie:

Wszystkie składniki musimy dokładnie ręcznie wymieszać. Stosujemy tylko i wyłącznie świeżo sporządzony.

Zostaw komentarz

Bieszczadzkie Herbarium, produkty zdrowa żywność, produkty żywność funkcjonalna, Monika Bulik

DZWOŃ:
+791 190 901
PISZ:
poczta@bieszczady.shop
ODWIEDŹ NAS:
Rynek 11,
38-500 Sanok

🧡 Forum Bieszczady © 2025. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Skip to content