17 lutego 2025

Składniki:

młode listki: rukolii, buraka, sałaty masłowej – 50 g

kiełki rzodkiewki – 20 g

jajko – 2 szt

ciecierzyca ugotowana – 50 g

sos winegret bieszczadzki

orzech włoski – garść

ziarna sezamu czarnego – pół łyżeczki

nasiona chia – pół łyżeczki

Przygotowanie:

Ciecierzycę na początek musimy namoczyć i ugotować, po czym pozostawić do wystygnięcia (najlepiej uczynić to poprzedniego dnia). Następnie gotujemy jajka na półtwardo i przygotowujemy bieszczadzki sos winegret. Wykładamy na talerz młode listki, dodajemy jajka i ciecierzycę, orzechy włoskie oraz kiełki rzodkiewki. Polewamy sosem, na końcu warto posypać sałatkę ziarnami sezamu i nasionami chia.

Zostaw komentarz

Bieszczadzkie Herbarium, produkty zdrowa żywność, produkty żywność funkcjonalna, Monika Bulik

DZWOŃ:
+791 190 901
PISZ:
poczta@bieszczady.shop
ODWIEDŹ NAS:
Rynek 11,
38-500 Sanok

🧡 Forum Bieszczady © 2025. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Skip to content