
Zupa pokrzywowa z czosnkiem niedźwiedzim
Choć potrawa nie jest łatwa w przygotowaniu, warto ją wprowadzić do wiosennego menu. Jej prozdrowotne oddziaływanie na nasz organizm wynagrodzi każdy wysiłek.

Wiosenny twarożek z czosnkiem niedźwiedzim
Świeżutkie liście idealnie komponują się w wiosennym twarożku, jajecznicy, a także jako dodatek do kanapek zamiast sałaty. Dodawane mogą być z powodzeniem do zup, dań z ziemniaków, makaronów, ryżu, kapusty, naleśników, nadzienia do pierogów, a także do sosów, masła ziołowego i soli ziołowej. Zobacz przepis na wiosenny twarożek z czosnkiem niedźwiedzim!

Zielona pasta szpinakowo-czosnkowa
Świeżutkie liście idealnie komponują się w wiosennym twarożku, jajecznicy, a także jako dodatek do kanapek zamiast sałaty. Dodawane mogą być z powodzeniem do zup, dań z ziemniaków, makaronów, ryżu, kapusty, naleśników, nadzienia do pierogów, a także do sosów, masła ziołowego i soli ziołowej. Tutaj przepis na pastę szpinakowo-czosnkową.

Prosty w wykonaniu i wart przygotowania. Najbardziej znany ze swojego działania leczniczego przeciwko przeziębieniu i gorączce. Działa także uspokajająco oraz…

Naleśnik gryczany z powidłem śliwkowo-aroniowym

Przepyszna, odżywcza owsianka, za smakiem której przeniesiemy się do czasów dzieciństwa. Składniki: Płatki owsiane – 250 g Mleko wiejskie niepasteryzowane…