7 kwietnia 2025

Składniki:

kasza jaglana – 200 g

dynia – 200 g (1/4 małej)

olej lniany – 4 łyżki

sezam czarny: nasiona

słonecznik: ziarna

miód naturalny – 1 łyżeczka

Przygotowanie:

Dzień wcześniej, najlepiej wieczorem, powinniśmy zalać kaszę zimną wodą. Rano odcedzamy kilka razy, zalewamy świeżą wodą i stawiamy na bardzo małym ogniu. Następnie, do niewielkiego rondelka dodajemy pokrojoną w kostki dynię i także ją stawiamy na bardzo małym ogniu.
Ugotowaną kaszę przekładamy do miseczki, dodajemy podduszoną dynię, następnie olej lniany, miód i ziarna. Spożywamy tylko ciepłą, taka właśnie jest najpyszniejsza i najlepsza dla dobrego trawienia. Porcja wystarczy na dwie duże miseczki.

Zostaw komentarz

Bieszczadzkie Herbarium, produkty zdrowa żywność, produkty żywność funkcjonalna, Monika Bulik

DZWOŃ:
+791 190 901
PISZ:
poczta@bieszczady.shop
ODWIEDŹ NAS:
Rynek 11,
38-500 Sanok

🧡 Forum Bieszczady © 2025. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Skip to content