Ocet jabłkowy z dynią

Naturalnie mętny, nierafinowany, niepasteryzowany, niepodgrzewany. Do jego produkcji uzyskano surowiec najwyższej jakości – dojrzałe owoce jabłoni oraz dynia zebrane w Bieszczadach. Dzięki kilkumiesięcznej naturalnej fermentacji uzyskał wysoką aktywność biologiczną.

Jabłka – owoce cenne w wiele witamin i minerałów.  Wzmacniają odporność, oczyszczają organizm z toksyn wspomagając proces odchudzania. Działają m.in.: przeciwzapalnie, witaminizująco, antyoksydacyjnie, przeciwnowotworowo, ochronnie wobec naczyń krwionośnych, regulują perystaltykę jelit chroniąc przez zaparciami. Ich prozdrowotny wpływ  potwierdzony wieloma badaniami naukowymi. 

Dynia –  skarbnica niezliczonej ilości witamin i minerałów. Wzmacnia naturalnie układ odpornościowy, wspomaga proces odchudzania oraz  utrzymanie prawidłowego ciśnienia tętniczego, zwalcza wirusy i bakterie. Uznana za eliksir młodości, nawilża cerę dbając o jej dobrą kondycję.

Połączenie jabłka z dynią zwiększa ich prozdrowotne działanie. Wzorcowo zadbają m.in. o prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego, naturalne wzmocnienie odporności. Pomogą w przezwyciężaniu spadku sił witalnych w szczególności w okresie wiosennego przesilenia oraz jesienno-zimowego osłabienia.

ocet naturalny jabłkowy z dynią, Bieszczadzkie Herbarium, zdrowa żywność, ziołowe kuracje
Żywy o wysokiej aktywności biologicznej ocet o znakomitym głębokim smaku. Idealny do kuracji wzmacniająco-oczyszczających, najzdrowszy dodatek do sałatek, dań wymagających nadania naturalnego kwaśnego smaku.

Poznaj składniki octu:

jabłoń domowa i dzika - owoc

jabłko Bieszczady, owoce na odporność

działanie lecznicze

wskazania

  • Przeciwmiażdżycowe
  • Wzmacniające odporność
  • Przeciwzapalne
  • Witaminizujące
  • Moczopędne
  • Oczyszczające organizm z toksyn
  • Wzmacniające wzrok
  • Regulujące ciśnienie krwi i pracę serca
  • Regeneracyjne i wzmacniające skórę.
  • Zaparcia
  • Wrzody żołądka
  • Choroby jelita grubego
  • Profilaktycznie i w leczeniu cukrzycy typu II
  • Zaburzenia poziomu cukru we krwi
  • Nadwaga, odchudzanie
  • Osłabiona odporność
  • Infekcje
  • Zmęczenie, spadek energetyczny
  • Osłabiona pamięć i koncentracja
  • Astma
  • Próchnica zębów
  • Zaćma, kurza ślepota
  • Dna moczanowa
  • Kamica nerkowa
  • Problemy skórne
  • Profilaktycznie przed rakiem jelita grubego
  • Profilaktycznie przed zawałem serca i udarem mózgu
  • Profilaktycznie przed chorobami układu sercowo-naczyniowego
  • Profilaktycznie przed chorobą Alzhaimera
  • Profilaktycznie przed utratą pamięci.

dynia

Właściwości lecznicze - 10 powodów, aby jeść dynię i jej przetwory:

  1. Skarbica niezliczonej ilości witamin i minerałów: wapnia, magnezu, potasu, selenu, witamin – C, A, E, niacynę, kwas foliowy, a przede wszystkim cynk. Jest jednym z najlepszych źródeł tego mikroelementu.
  2. Wzmacnia naturalnie układ odpornościowy, a to także za sprawą sporej zwartości witaminy C
  3. Wspomaga proces odchudzania – miąższ dyni jest bogatym źródłem białka i błonnika, zawiera przy tym nieznaczne ilości węglowodanów i nie ma tłuszczu, dzięki czemu jest wyjątkowo niskokaloryczny w 100 g miąższu to jedynie 32 kcal
  4. Wspomaga utrzymanie prawidłowego ciśnienia tętniczego, pracy mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Wskazana w diecie zwalczającej nadciśnienie.
  5. Działa przeciwhiperglikemiczne w leczeniu cukrzycy typu 2 – może być stosowana jako składnik diety w kompleksowym leczeniu tego typu cukrzycy – obniża poposiłkową hiperglikemie
  6. Zwalcza pasożyty i można ją stosować w odrobaczaniu zarówno u dorosłych, jak i u dzieci, nie powodując przy tym skutków ubocznych. Pomoże długotrwale w pozbyciu się m.in. tasiemca uzbrojonego i nieuzbrojonego, owsików, glisty ludzkiej. Działanie przeciwrobaczne zawdzięcza obecności kukurbitacyny znajdującej się w pestkach dyni.
  7. Uznana na eliksir młodości, a to za sprawą bogatej zawartości witaminy A. Jej stymulujące działanie zmniejsza zmiany pojawiające się wraz z procesem starzenia.
  8. Dba o piękną cerę, mocne paznokcie i zdrowe włosy.
  9. Pestki dyni, za sprawą dużej zawartości cynku korzystnie wpływają na procesy reprodukcyjne. Podwyższają poziom męskiego hormonu testosteronu.
  10. Uznana ze jeden z afrodyzjaków, czyli różnorodnych alkaloidów, olejków eterycznych, witamin i feromonów o działaniu pobudzającym popęd seksualny.
ocet naturalny, kuracje ziołowe, Bieszczadzkie Herbarium, zdrowa żywność